Dit weekend bracht het indoorhockey onze dames in Court-Saint-Etienne voor wedstrijden tegen Lara en Leuven. Voor onze eerste wedstrijd waren we direct gewaarschuwd aangezien Lara de enige ploeg was die er tot nu toe in geslaagd was om ons punten af te nemen. Zoals in onze eerste wedstrijd tegen de dames uit Waver, lag het ritme beduidend lager dan wat we gewoon zijn en had Temse weer een hoop kansen nodig om te kunnen afwerken. Toch was ons spel, zelfs met een lager ritme, goed genoeg om te gaan rusten met een 2-0 voorsprong (Calewaert op PC en Delmulle). In de 2e helft bracht Voet ons via PC vrij snel op een rustgevende 3-0 voorsprong. Hierna konden de dames zich uitleven met speels en frivool indoor hockey en werd het uiteindelijk nog een 6-0 overwinning (Van BauwelEs en nogmaals Voet). Het was zeker geen hoogstaande wedstrijd, maar de dames hebben perfect hun tegenstander beheerst en speelden met veel spelplezier.
Onze 2
e wedstrijd was een ander paar mouwen, Leuven had hiervoor net de 2 plaats in de stand genomen en was erop gebrand om ook ons te verslaan. Onze dames begonnen aan hetzelfde ritme dan de vorige wedstrijd en werden al na 2 minuten wakker geschud als Leuven een stroke afdwong. Gelukkig hebben dit jaar een bijna onklopbare keeper die ook deze er vakkundig uithield. De wedstrijd ging lekker op en neer en beide keepers moesten zich meermaals onderscheiden. Toch was het Delmulle die met een heerlijke lob de score voor Temse kon openen. Het bleef uiteindelijk 1-0 tot aan de rust, mede dankzij een 2e gestopte stroke door Spaey.
In de 2
e helft begonnen de Leuvenaars nog agressiever, Temse kon wel kansen creëren maar de afwerking faalde. Ook verdedigend kregen we het moeilijk. Als de coach na 10 minuten tactische wissels wou doorvoeren, was het dan toch Van Bauwel die de score verdubbelde na een prima actie van een beresterke Es. De wissels gebeurden iets te chaotisch en Leuven kon direct een PC uitlokken en klopte voor de eerste maal een tot daar toe feilloze Spaey. Na de pionnen te hebben herschikt op het veld, nam Temse de wedstrijd volledig in handen en werden er geen kansen meer weggeven, zelf als de tegenstander in overwicht speelde. Voet en De Naeyer vonden in de laatste minuten uiteindelijk nog de weg naar doel en onze 9e overwinning was een feit (4-1).
Onze damesploeg krijgt ondertussen van al de hoeken van het land lovende complimenten, volgens de hockeykenners zijn we de positieve ontdekking van dit seizoen en een absolute meerwaarde voor het Belgische indoorhockey. Volgende week afspraak in Brussel om een stukje clubgeschiedenis te schrijven.