Na een fel bevochten, maar verdiende overwinning op Taxandria stonden onze heren deze zondag vastberaden klaar om ook de eerste thuiswedstrijd na de winterstop tot een goed einde te brengen. Het was ideaal hockeyweer en de trouwe supporters waren weer talrijk op post.

Na een motiverende, haast heroïsche speech van kapitein A. De Vries startte Temse gretig aan de wedstrijd, doch waren het de bezoekers van Brugge die met 2 rakelingse ballen voor doel de eerste kansen afdwongen.

Temse reageerde met bij momenten mooi combinatiehockey en wist zich ook gevaarlijk te tonen in de vijandige cirkel. De bezoekers bleven echter niet bij de pakken zitten en kwamen scherp opzetten op de counter, gelukkig kon M. De Braekeleir de netten met een paar mooie saves schoonhouden. De eerste helft werd verder wat ontsierd met onnodige schermutselingen met de scheidsrechters die in een aantal vermijdbare kaarten resulteerden, en eindigde uiteindelijk met een 0 tegen 0 stand.

Bij de aanvang van de tweede helft waren beide ploegen vastberaden om de leiding te nemen in deze tumultueuze wedstrijd. Uiteindelijk was het toch de thuisploeg die via een staalharde sleep van T. Thiers in de winkelhaak op voorsprong kon komen. De vreugde was echter van korte duur, want nog geen 5 minuten later wist ook Brugge na niet toevallig een snelle counter de stand terug in evenwicht te brengen. Wat volgde was een ware veldslag, waarbij wederom enkele kaarten vielen.

Een kwartier voor het einde wist Thiers opnieuw een penaltycorner magnifiek in de kruising te laten verdwijnen en zo konden de heren van Temse voor de tweede keer vandaag op voorsprong komen. De bezoekers lieten zich echter niet van hun melk brengen en reageerden zoals in de eerste helft met snel counterhockey. Op vijf minuten van het einde konden de Bruggelingen uiteindelijk ook een penaltycorner tegen de netten werken om zo de wedstrijd opnieuw in evenwicht te brengen.

Wat volgde was een heus slotoffensief langs beide kanten, dat echter geen doelpunten meer opleverde en er werd afgefloten bij een 2-2 eindstand. Een koude douche die de nodige emoties bij de thuisploeg te weeg bracht. Volgende zondag opnieuw een moeilijke verplaatsing naar het zandveld van Linkebeek, waar onze heren uiteraard weer vol voor de overwinning gaan! Alvast bedankt aan de supporters; afspraak 5 maart om 17:00 op Linkebeek!