Heren 1 wint overtuigend op Lara met 0-3

Op een bewolkte zondag trokken onze heren naar Waver, om er een must-win match tegen Lara te spelen. Ze wisten dat het niet gemakkelijk ging worden tegen het sterke team van Lara, die zeer goed gestart waren aan het tweede deel van de competitie.
Net voor de wedstrijd trok het weer open en ging de zon schijnen, wat zorgde voor een goedgehumeurde Temse-aanhang.
Om 15:00 ging het startsignaal, met zoals gewoonlijk een eerste snelle dribbel van Joan Gali. Daarna wachtten onze heren geduldig af en kwamen er een paar kansen. Maar ook Lara kreeg een paar goede kansen en pc's. Maar de verdediging en vooral onze keeper Max De Braeckeleir en centrale verdediger, Philippe Maxence, die trouwens het trouwens tegen zijk ex-ploegmaats opnam, hielden zeer goed stand, met andere woorden: er was geen doorkomen aan voor Lara. Net voor de rust komt er een goeie bal van Temse door en kan Joan Gali deze perfect meenemen, vervolgens loopt hij de cirkel in en timmert hem recht in de linkerhaak: 0-1 voor Temse. Nog een kleine 2 minuten voor de rust, zonder echte kansen voor beide ploegen. 0-1 ruststand, een goeie uitgangspositie voor onze heren om aan de tweede helft te beginnen. Onze heren beginnen aan de tweede helft zoals de eerste, zeer geduldig en dat loonde met een paar goeie kansen. Ongeveer 10 minuten gespeeld in de tweede helft en Sebastiaan De Cock maakt een knappe dribbel en kan een pc uitlokken. Tijd voor ons sleepkanon Timothy Thiers om zijn naam op het scorebord te zetten. En dat doet hij: 0-2 voor Temse na een knappe sleep van Timothy Thiers in de rechterhoek, net boven de plank. Verder verloopt de tweede helft rustig met nog een zeer goede kans voor Lara, maar ze stuiten op een fantastisch keepende Max De Braeckeleir. Even later kan Matthias Verhulst de bal doorspelen naar Wouter Van Hecke die de cirkel kan binnenlopen en de bal over de keeper van Lara probeert te spelen, de keeper raakt hem aan en de bal komt hoog bij Joan Gali, die goed staat op te letten en zijn tweede doelpunt van de namiddag maakt: 0-3 Temse na een tweede doelpunt van Joan Gali. Nog 10 minuten op de klok en de heren blijven de wedstrijd domineren en er komen niet veel kansen meer. Wel nog een pc voor Lara, maar Max De Braeckeleir heeft een topdag en kan deze er ook weer uithalen. 0-3 eindstand, de 3 punten gaan naar Temse en de heren zijn weer 'back on track'.
Tot volgende week zondag 26 maart om 15:00 voor de wedstrijd tegen Uccle. Be there!!