Voor het eerst in de RAPID geschiedenis kwam dit weekend een RAPID ploeg aan de bak in de Ere Divisie indoor comeptitie. Een start van formaat, onze indoor Dames kregen meteen regerend Belgisch kampioen White Star voorgeschoteld. Al snel was het klasseverschil


van de Brusselaars duidelijk, maar de groen/witte dames hielden goed stand. Pas op penaltycorner kon White Star tot 2 maal toe een opening vinden. 2-0 bij de rust. RAPID had vertrouwen geput en ging in de 2ehelft op zoek naar de aansluitingstreffer, maar de kansen bleven onbenut. De tegenstander was dodelijk efficiënt en strafte wel nog enkele onzuiverhedenvan groen/wit af. Eindresultaat 5-0 verlies, zwaar overdreven score in de cijfers ten op zichte van het geleverde spel van de RAPID dames.

Wedstrijd nr2,  Parc rechtstreekse concurrent voor de play-offs. Initiatief nemen was de opdracht voor groen/wit, maar het ontbak nog aan ritme en de balans in het team was duidelijk nog niet gevonden. 
Een ervaren Parc strafte dit meedogeloos af, onze dames gingen rusten met een pijnlijke 3-0 achterstand. RAPID toonde agressiever spel in de 2e helft en drukte de tegenpartij weg, maar slaagde er niet in om een opening te vinden in hun verdediging. Pas in de slotminuten knalde RAPID tweemaal in doel via De Naeyer en Lonneux, gevolgd door nog enkele gemiste kansen. Een 3-2 nederlaag tegen een sterke opponent, maar er had veel meer in gezeten. Een valse start dus van ons avontuur in Belfius Indoor Ere Divisie met een 0 op 6. Troost van de dag, onze RAPID indoor Dames horen absoluut thuis in deze divisie, op naar de volgende!

#picbyJLGoethalsdeMude #LouisCulot #DNAhockey #RAPIDDREAM #RAPIDindoorDAMES