Om 2017 af te sluiten was er even een intermezzo voor 3 van onze RAPID Dames (Nathalie CalewaertCaroline Corthouts en keepster Morgane Spaey) om te schitteren in de kleuren van de Indoor Red Panthers. Er werd zeer knap 3-3 gelijk gespeeld tegen ’s werelds nummer  5 Oekraïne. 

Zaterdag was het dan weer de Belfius Indoor Ere Divisie voor de groen-witten.


Onze eerste wedstrijd was tegen Gantoise, Club waar in een ver (of kort) verleden verschillende van onze speelsters nog het mooie weer maakten. RAPID begon niet zo goed aan de wedstrijd en speelde geregeld uit de vooropgestelde structuur. Er was dus ook maar weinig aan te merken aan de 0-1 achterstand met de rust. 
In de 2e helft herpakten de dames zich en vonden terug de goede structuur en ritme. De Naeyer bracht dan ook volledig terecht de score terug in evenwicht. Er werd volop gestreden om de volle buit binnen te halen, maar we kwamen 4 minuten voor het einde na een verdedigend misverstand terug op achterstand. Tijd om met 6 veldspeelsters onze tegenstander volledig weg te drukken. Op 2 minuten van het eind kregen we de bal ik doel, maar deze werd terecht afgekeurd, dit had wel de Gentenaren van slag gemaakt (die dachten dat het doelpunt wel was goedgekeurd) en ze haalden er tegen alle verwachtingen in ook kun keepster af. 
Met nog 40 seconden op de klok kon Corthouts dan toch de gelijkmaker afdwingen en jammer genoeg lag de paal hierna nog in de weg om met de volle buit te gaan lopen. 
Een gelijk spel met een wrang gevoel, enerzijds tevreden met het behaalde punt op wilskracht, maar hier had al bij al veel meer ingezeten. 

Geen rust tussen de wedstrijden en we moesten meteen opdraven tegen de ongeslagen nummer 1, White Star. Vanaf de eerste minuut zat RAPID wel prima gestructureerd in de wedstrijd en gaf het niets weg en kon zelfs de beste kansen bijeen spelen op de counter. 
Jammer genoeg waren het de Brusselaars die onze weinige techische fouten steeds afstraften en kon zo uitlopen tot 4-0 tegen het spelbeeld in. De Naeyer kon de score milderen en RAPID rook zijn kans om nog meer te gaan scoren, waardoor er meer ruimte kwam voor onze tegenstander. Hierdoor konden zij er in de slotfase nog 3 scoren terwijl wij onze kansen onbenut lieten. De overdreven 7-1 was dan ook het zware leergeld van Ere Divisie, in wat eigenlijk één van de beste wedstrijden van de Dames was dit seizoen. 

Volgend hoofdstuk in 2018!