Hieronder vindt u de details van de nieuwe maatregelen die een impact hebben op het leven in onze hockeyclubs die we ontvangen hebben van de hockeybond

We rekenen erop alle leden alsook de bezoekers rekening houden met deze maatregelen in de hoop dat we onze favoriete sport kunnen blijven uitoefenen:

 


 

NATIONALE MAATREGELEN

van toepassing vanaf aanstaande vrijdag 9 oktober 2020

 

·        Verplichte sluiting om 23 uur van bars en restaurants in de clubhuizen van hockeyclubs.

·        Bars: maximaal 4 personen per tafel (en niet meer 10!), tenzij ze lid zijn van eenzelfde gezin dat onder hetzelfde dak woont.

"  Voor restaurants blijft het maximum aantal van 10 personen onveranderd. Dranken (al dan niet alcoholisch) kunnen alleen worden geserveerd aan klanten die ook eten.

"  Ter herinnering:

§  iedereen moet aan een tafel zitten om te consumeren: de tafels moeten zo geplaatst worden dat elke zittende klant minstens 1,5m verwijderd is van alle andere zittende klanten

§  mensen die in de bar-/restaurantruimte recht staan (betreden van de bar, naar het toilet gaan, de bar verlaten...) moeten een masker dragen en moeten zoveel mogelijk 1,5m afstand houden van andere mensen in de bar

 

AANVULLENDE SPECIFIEKE MAATREGELEN VOOR HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST

van toepassing vanaf deze donderdag 8 oktober 2020 tot en met zaterdag 7 november 2020

 

·        Verplichte sluiting van alle bars in hockey clubhuizen.

"  24 uur per dag, 7 dagen per week

"  Restaurants kunnen open blijven, zolang de regels voor de Horeca strikt worden nageleefd. Dranken (al dan niet alcoholisch) kunnen alleen worden geserveerd aan klanten die ook eten.

"  De toiletten van de clubhuizen moeten bereikbaar blijven.

·        Alle indoor competities moeten achter gesloten deuren worden gehouden. Ivm. het publiek dat toegelaten wordt op outdoor wedstrijden verandert er niks (max. 400 personen).

 

Om te vermijden dat in andere regio's dergelijke drastische maatregelen niet moeten worden genomen en om te proberen onze sport zo veel mogelijk te vrijwaren van negatieve gevolgen van het virus, willen we alle Belgische clubs die buiten het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gevestigd zijn, nog eens fors aanmoedigen om alle maatregelen nauwgezet te respecteren en te doen respecteren in hun faciliteiten.