Voor alle wedstrijden zijn scheidsrechters nodig: het team zorgt zelf voor één van de twee scheidsrechters (meestal een ouder van een van de spelers); de tweede scheidsrechter (een speler uit de bovenbouw (U14 en hoger) wordt ingepland en toegewezen door de club. Deze planning wordt door de scheidsrechterswerkgroep gedaan en wordt  van te voren gecommuniceerd naar de betreffende coaches, teammanagers en spelers. Deze manier van werken is gebruikelijk in de meeste  hockey clubs.

Iedere speler van U14 en hoger wordt ingepland om een paar wedstrijden per seizoen te fluiten. We houden hierbij zoveel als mogelijk rekening met de scheidsrechterservaring en we voorzien 2x per seizoen opleiding.

Ook voor de oudere spelers, die wedstrijden van U11, U12 of U14 fluiten bijvoorbeeld, onthoud: je staat er niet alleen voor! Op of rond het veld vind je normaal één van de Club Umpire Coaches (CUC) terug. Spreek ze dus zeker aan om wat extra tips en feedback te krijgen. We zijn (meestal) te herkennen aan ons rode Club Umpire jas, trui of polo.

We rekenen op jullie als scheidsrechters. Bottom line: Een wedstrijd kan niet doorgaan zonder scheids, ook jouw wedstrijd niet!


BELANGRIJKE RICHTLIJNEN

• De scheidsrechtersplanning wordt naar je gestuurd.. We vragen ook de coach/ teammanager van jouw eigen team om je in de voorafgaande week nog eens te herinneren aan je fluitbeurt, maar je bent zelf verantwoordelijk.

• Kan je komen fluiten? Super! We verwachten je ten laatste 10 minuten voor de match.

• Lukt het niet om te komen fluiten? Vraag op tijd een mede-speler/  vervanger om jouw plaats in te nemen, ruil bijvoorbeeld met zijn/haar beurt en laat ons iets weten.

• Vind je helemaal niemand, en heb je écht alles geprobeerd om te wisselen? Laat het ons zo snel mogelijk weten! Het is voor ons, de coaches en de spelers niet tof om te wachten op een scheids en dan last minute oplossingen te zoeken. Geen scheids = geen match, en dat zou je zelf ook niet leuk vinden!

• Tip: je vindt op onze website handige snelle posters met een heldere samenvatting van de spelregels voor U7-U12

Jeugdscheidsrechters krijgen ook een vergoeding van de ploeg via de manager. Vraag er om. We voorzien in de bar gekleurde bonnen voor de team managers afhankelijk van het type match.

 

Hieronder de links naar de spelregels en de handige posters voor een snelle heropfrissing:

U7 - U12

U14 - U19