Onze RAPID INDOOR D1 hebben een bijzonder drukke week achter de rug. Maar liefst drie speeldagen stonden de afgelopen 8 dagen op de plannig


DAG1 * Eerste 3 punten zijn binnen!
Voor de 1e wedstrijd van de 2e speeldag moesten de RAPID dames opdraven tegen topfavoriet Watducks. RAPID nam een blitststart en verzilverde in de eerste minuten een paar kansen en een PC maar een doelpunt bleef uit. De dames van Waterloo waren niet van slag en namen het commando van de wedstrijd over en slagden er wel in om 2 maal op PC een gaatje te vinden. Op slag van rust konden ze er na slecht uitverdedigen zelf nog 0-3 van maken. In de 2e helft onderging RAPID de wet van de sterkste, maar had wel de verdienste om vrank en vrij voorwaarts te blijven hockeyen. Jammer genoeg kraakten onze dames in de laatste 10 minuten en werden ze op alle vlakken overklast waaruit een pijnlijke 0-10 nederlaag volgde. Zware cijfers maar op het laaste kwart na zeker geen weerspiegeling van de wedstrijd. 

In de 2e wedstrijd tegen Pingouin moesten er absoluut punten worden gehaald. Vanaf de start nam RAPID het commando van de wedstrijd in handen, maar had weer veel moeite in de afwerking. Het was zelf onze tegenstander die er 0-1 scoorde op één van hun weinige kansen. Gelukkig kon De Naeyer binnen dezelfde minuut nog de score terug in evenwicht brengen. De doelkansen, PCs en zelf een stroke stapelden zich op maar bleven vruchteloos. Juist voor de rust was het dan toch Corthouts die op een ingestudeerde PC onze dames voor het eerst op voorsprong bracht. In de 2e helft schakelde RAPID een versnelling hoger en gaf niets meer weg. Eindelijk zagen we onze ploeg snel en dominant indoorhockeyen. Calewaert bracht op penalty de score op 3-1 en hierna was het tijd voor Van Bauwel  om haar duivels te ontbinden, ze zette met een hattrick de 6-1 eindscore op het scorebord. 

DAG 2 

Op deze woensdagavond moesten de RAPID dames richting Brussel voor een wedstrijd tegen Belgisch hockeygrootmacht Antwerp. We waren niet onder de indruk van onze tegenstander en namen meteen de wedstrijd in handen. Het Antwerpse blok werd geregeld omspeeld en de kansen stapelden zich op, toch was het onze tegenstander die de score opende na betwistbare penalty, in een voor de rest zeer correct gefloten wedstrijd. RAPID was niet van slag en bleef voorwaarts spelen, maar keeper en paal stonden steeds in de weg. De 0-1 ruststand was zeker geen weerspiegeling van het getoonde spel. 

De 2e helft werd met de gedrevenheid gestart, RAPID was indoortechnisch veel sterker, maar miste telkens die paar centimeters voor doel. Verschillende PCs en een stroke bleven onbenut en we kregen zelf het deksel op de neus als Antwerp een 2e maal kon scoren. Op 12 minuten van het eind was het dan tijd voor de coach om een time-out te vragen om de RAPID dames terug op de goede golflengte te krijgen. Met succes, want binnen de 3 minuten was het tij volledig omgekeerd, De Naeyer (2x) en Delmulle brachten de groen-witte op een 3-2 voorsprong. Even later scoorde deze laatste nog een 4edoelpunt. 
Hierna konden we rustig de wedstrijd uitspelen. 
Oververdiende 4-2 overwinning, zaterdag spelen we een rechtstreeks duel tegen Racing voor de laatste plaats in de play-offs.

 

DAG 3

Eén jaar na datum, moesten we weer optreden tegen medepromovendus Racing. De Rapid dames hadden geen al te goede start tegen de jonge garde van Brussel en moesten vanaf het begin de wedstrijd ondergaan. Er was dus ook maar weinig aan te merken op de 0-3 achterstand met de rust. Na de rust toonden de groen-witten een ander gezicht en probeerden de wedstrijd in handen te nemen, maar konden niet voorkomen dat Racing er nog een 4 doelpunt bij scoorde. In de slotfase kon De Naeyer de score milderen en misten we een paar kansen om dichterbij te komen. Maar er was uiteindelijk niets aan te merken aan de 1-4 nederlaag tegen een tegenstander die sterker had gespeeld dan ons. 

Hierna was het al tijd voor de terugwedstrijd tegen Antwerp. Deze waren sterker aan de aftrap gekomen dan vorige woensdag toen we ze 4-2 versloegen. RAPID nam een droomstart en in de eerste minuut was het al meteen raak via Delmulle. De wedstrijd was zeer gesloten maar toch was Antwerp dat de beste kansen had. De 1-2 achterstand met de rust was al bij al terecht. We waren niet van slag wetend dat we 80% van onze doelpunten steeds scoren in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. De 2e helft begon met een foutje van de scheids waardoor onze tegenstander een 3edoelpunt kon scoren. RAPID koos nu resoluut voor de aanval en haalde na 8 minuten keepsterSpaey van het veld om in overwicht te spelen.  Met succes want Vingerhoets kon ons tegen haar oude kleuren terug in de wedstrijd brengen.  De Antwerpenaren begon de fouten op te stappelen met enkele kaarten tot gevolg. Met 6 tegen 4 speelsters bracht De Naeyer de score terug in evenwicht, al waren we goed weggekomen als de paal ons net ervoor redding had gebracht. 
Eén minuut voor tijd kregen we dan weer het deksel op de neus als de Poolse international van Antwerp een PC benutte. RAPID ging nog een laatste maal resoluut voor de aanval en verzilverde in de laatste seconde nog een PC. Deze werd vakkundig door De Naeyer in het dak van het doel gejaagd. De 4-4 eindstand was de terechte uitslag van een zeer boeiende en spannende wedstrijd. 
We blijven in de stand gelijk met Anwerp en lopen uit op Gantoise onze tegenstander van volgende week. De Play-offs zijn nu jammer genoeg wel een eindje verwijderd.