Beste ouders, 

De laatste dagen heeft het vriesweer al veel annulaties veroorzaakt.

Waarop worden trainingen en wedstrijden geannuleerd bij vorst ?

- De mat en vezels van een waterveld gaat kapot indien ze betreden wordt bij vorst,

ook een zandveld wordt best zo weinig mogelijk betreden.

- Dikwijls is er ook ijsvorming en slippartijen vermijden wij toch liever 

Waarom wordt dit altijd zo laat aangekondigd ? 


- Wij proberen de training steeds zoveel mogelijk te laten doorgaan. België is Lapland niet, het weer slaat snel om. Dikwijls is dit dus pas enkele uren op voorhand als de eerste mensen die dag op de club toekomen. Twee dagen op voorhand is echt wel een maximum

- De boodschap wordt zo snel mogelijk op de website gezet. Wij rekenen er ook op dat ouders ook elkaar inlichten via de whatsapp groepen.

Waarom geen alternatief ? 

- Op een woensdag middag hebben we om 14u meer dan 60 kinderen, om 15u30 gemiddeld 50 kinderen. Voor een dergelijke groep een veilige locatie vinen met slechts enkele uren of één/twee dagen notice is niet haalbaar. Zalen zijn niet zo maar beschikbaar, maar ook op andere terreinen gaat dit niet zomaar bij vorst. Uit ervaring weten wij ook dat andere locaties voor veel spelers en ouders veel extra planning vragen (cfr zaalseizoen).

Hoe zit dit bij andere ploegen ?

Bij alle andere hockeyploegen gelden dezelfde natuurwetten. Bij vorst worden ook daar de training of wedstrijd afgelast. (het is echt niet warmer in Lokeren en Gent dan in Temse)

Hoe zit het met de wedstrijden ?

Elke vrijdag bekijkt de hockeybond de situatie en sturen zij rond de middag eventueel een algemene annulatie uit.  Annulaties door de bond gebeuren enkel indien de vorst over gans België verspreid is. 

De clubs kunnen ook individueel hun wedstrijden annuleren bij vorst. Dit wordt dan meestal maar op de dag zelf om 8u 's morgens beslist. Neem steeds contact op met je tegenspeler bij risico op vriesweer !